Nato, Ilott, og Hanson til JOTA

Hertz Team JOTA har annonceret yderligere tre kørere, til deres FIA World Endurance Championship program i 2024.

Ved annonceringen af FIA WEC deltagerlisten for to uger siden, blev Will Stevens nævnt som den første kører i Porsche 963 #12. Han får Callum Ilott og Norman Nato som medkørere.

Ilott er tidligere Ferrari Junior kører, men forlod det program, da der ikke var udsigt til noget Formel 1 sæde til ham. Inden da fik han dog en smag på sportsvognsræs for det italienske mærke, da han kørte 24 timers løbet i Le Mans i 2021 samt GT World Challenge Europe. I 2022 og 2023 kørte han NTT IndyCar Series, og havde egentlig også kontrakt for 2024. Juncos Hollinger Racing valgte dog at sætte ham på porten, da de i stedet ville satse på deres argentinske kører samt Romain Grosjean. Der var knas i samarbejdet flere gange i 2023, hvor Ilott og holdkammerat Agustin Canapino stødte sammen ude på banen, hvilket faktisk førte til dødstrusler fra argentinske fans imod Ilott. Så det samarbejde endte brat ved sæsonafslutningen i september måned.

Nato har været lidt her, der og allevegne indenfor sportsvogne – og i det hele taget i motorsport. Efter en formelbils karriere i både Formel Renault 3,5 og GP2/Formel 2, skiftede han i 2018 over til sportsvogne og LMP2. Året efter var han LMP1 kører for Rebellion Racing, hvor han var med til at hente to sejre, inden de lukkede programmet ned. Derfor skiftede han tilbage til LMP2, som han kørte parallelt med ABB FIA Formula E World Championship, hvor det indtil videre er blevet til en enkelt løbssejr. I den kommende sæson skal han også deltage i Formel E serien, parallelt med FIA WEC, og det kommer med ret stor sandsynlighed til at betyde, at han går glip af 6 timers løbet på Spa Francorchamps, da det falder sammen med Berlin afdelingen i Formel E. JOTA har spurgt FIA WEC organisationen, om man må køre med to kørere i 6 timers løbene, og det har de sagt OK til. Nato testede for Hertz Team JOTA efter sæsonfinalen i Bahrain, hvor han fik nogle omgange ombord holdets #38, sammen med Will Stevens.

Norman Nato, Hertz Team JOTA #38
Photo: JJ Media

Hertz Team JOTA annoncerede også danske Oliver Rasmussen i holdets anden bil, som får deres klassiske startnummer #38. I dag har de offentliggjort at Phil Hanson bliver medkører i den bil. Hanson kommer med 7 sæsoners LMP2 ræs i bagagen, hvoraf de seneste 6 er foregået hos United Autosports. Her har han været med til at vinde både European Le Mans Series og FIA WEC i LMP2 kategorien, inklusiv 24 timers løbet i Le Mans. Det har længe stået klart, at hans ambitioner var Hypercar, og da UA af flere omgange er blevet forbigået af forskellige bilfabrikker, er han blevet nød til at skifte spor i både IMSA WeatherTech SportsCar Championship og FIA WEC. Han skal være 3. kører for JDC-Miller Motorsports i de længere løb i IMSA serien, hvor han ligeledes skal køre en Porsche 963. Derfor bliver han en af de kørere, som får allerflest kilometer ombord en privat LMDh racer i 2024. Og så må vi se hvad det udvikler sig til i 2025.

Der er stadig et ledigt sæde hos det britiske hold, og tiden må vise, hvem der får netop den tjans. Holdet forhandler i øjeblikket med flere kørere, som eftersigende skulle have nogle ret gode CV’er. Men den annoncering må vi vente lidt på endnu.

FIA WEC 2024 starter med Prologoen i Qatar den 24.-25. februar, med det første løb weekenden efter.

Relaterede nyheder